de här bakade jag och moster i sätila

Jag ska iaf lägga upp va vi bakade nu i helgen!:)
snickers kaka:
Ingredienser
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör
200 g blockchoklad 

 

Portioner: ca 35 st.
Tillagningstid: 



 
Tillagning
Koka ihop socker och sirap. Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke. Häll över sockerblandningen och rör om ordentligt. Bred ut massan till önskad tjocklek på en plåt med bakplåtspapper.
Smält blockchokladen i vattenbad (micro går också tror jag). Bred chokladen över kakan och låt stelna. 
Skär i bitar.
typ så gjorde man.
bärrutor:

ngredienser (35 portioner/st.)

200 gram smör eller margarin
6 dl strösocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 liter bär ca. 250 gram

Gör så här

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca. 30x40 cm)
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
  3. Rör ner socker, ägg, mjöl, vaniljsocker i smöret och rör om till en slät smet.
  4. Bred ut smeten i långpannan.
  5. Fördela bären på smeten. TIPS! Jag blandar gärna bär efter tillgång. I min kaka finns oftast flera olika bär ex. hjortron, hallon, jordgubbar, blåbär, röda vinbär.
  6. Grädda mitt i ugn 175 grader i ca. 25-30 minuter, tills kakan fått lite färg, pröva med sticka om den är klar.
  7. Dra kakan med bakplåtspappret över till en vanlig plåt och lägg långpannan över kakan. Låt den kallna så här.
  8. Skär i bitar.
vi gjorde med röda vinbär! Den blev hur god som helst!
vårat vetebröd var som en kringla inte som ett bröd.
  • TILL VETEDEGEN:
  • 150 gram smör eller margarin (1,5 dl flytande margarin), rumsvarmt
  • 50 gram färsk jäst eller ett pkt torkad jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker eller baksirap
  • 15 dl vetemjöl eller vetemjölspecial
  • 1 tsk stött kardemumma (valfritt)
  • PENSLING: 1 uppvispat ägg eller lite mjölk
  • GARNERING: 0,5 dl hackade nötter som flagad mandel, hasselnötter, pistage
  1. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader, fingervarmt.
  2. Blanda jäst och degvätska:
  3. MED FÄRSK JÄST: Smula ner jästen i en stor bakbunke och ta någon dl av degvätskan (obs degvätskan får ej vara varmare än fingervarm ca 40 grader för då dör jästen). Bland ut jästen i vätskan först med någon msk av sockret tills jästen löst sig. När jästen löst sig tillsätter du resten av den fingervarma degvätskan och rör runt.
  4. MED TORRJÄST: Blanda först torrjästen med mjölet (spara 2 dl till utbak) i en bunke.
  5. Blanda alla ingredienser: smör, degvätskan, socker, mjöl (spara 2 dl till utbak) och salt till en deg. Stöt kardemumma i en mortel och tillsätt det om du gillar kardemumma.
  6. Arbeta ihop vetedegen så att den nästan släpper från kanterna på bunken, ca 10 minuter, gärna i degblandare. Degen ska vara fast men ännu lite kladdig. Tillsätt ev. någon mer dl mjöl. 4. Jäs bulldegen under bakduk eller plastfilm i 30 minuter.
  7. Sätt på ugnen på 225 grader.
typ så gjorde man:P

P&k 
xxxxx

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0